2015. január 31. 21:37 - Shadowglow

1. lépés: Ingatlan vásárlás

A lakásvásárlás sosem egyszerű feladat, túl sok szempontnak kell jókor, jó helyen lennie. Főleg, ha olyan kritikusokról van szó, mint mi. :) A férjemmel 2013-ban friss házasként döntöttük el, hogy ideje lenne a 1,5 szobás kis lakásunkból egy picit nagyobba költözni, hogy a családalapításnál már ne legyen probléma, hogy hova is kerüljön a kiságy. Budapesten élünk, tudtuk, hogy mi az a két kerület, ami szóba jöhet, így igencsak szűkült a kör. A XIV. és XVI. kerületekben gondolkodtunk.

Szóval lázas keresésbe kezdtünk, hosszú órákat töltöttünk internetes kutakodással, igencsak növeltük az www.ingatlan.com weboldal forgalmát, hogy csak egyet említsek. Előfordult, hogy felhívtunk egy-egy ingatlanost, megnéztük több lakást, de csak nem jött az igazi. Már ott tartottunk, hogy pihentetjük kicsit a dolgot, hátha változik a piac és jobb lesz számunkra a kínálat. Így visszagondolva hihetetlen mennyire nehéz dolog is ez. Aztán a szerencse mellénk állt és 2014 év elején megtaláltuk azt a lakást, amiben megláttuk a fantáziát és az elkövetkező 40 évünket.
Csak néhány követelmény: szép kilátás (a blog fejlécében látható kép a kilátásunk egy része :) ), ne legyen az arcunkban másik ház, nyugati tájolású és világos, ablakos konyhás, erkélyes, pincével, jó közlekedéssel, jó elosztással, legalább 1+2 fél szobával, amelyeknek normális a méretük. Mint látható, azért ez nem egyszerű, de sikerült.

A vásárlás nem volt zökkenőmentes, mert terhelt volt a lakás sok közmű tartozással és lakáshitellel. Ráadásul az eladók (3 örökös) sem voltak mindig egy véleményen egyikük miatt. A lakás nagyon lepusztult volt, látszott, hogy régóta nem volt felújítva, ráadásul a bentlakó sem volt annyira igényes. Nagy nehezen kialkudtuk a vételárat, ami a csavar a történetben, hogy mivel a hitel svájci frankban volt, a vételár alatta maradt az eladók tartozásainak. Egyszóval, mire kifizettek mindent a lakásra, hogy lenullázhassák, még nekik kellett zsebből hozzátenni, ergo nem nyertek a lakáson semmit, max annyit, hogy végre nem kell törleszteniük, persze sajnáltuk őket a nehéz helyzetük miatt.

Mi viszont szerencsésnek éreztük magunkat, hiszen piaci ár alatt jutottunk egy remek lakáshoz. Egyetlen hátránya, hogy 10. emeleti és zajos a lift, de ezt meg majd megszokjuk. (És tényleg így lett.)

Lássunk néhány képet a vásárlás utáni pillanatokból (elborzadni ér) :)

Alaprajz

 zselyi_eredeti_alaprajz.jpg

Konyha

img_5233.JPG

Fürdő

img_5282.JPG

Nappali

img_5232.JPG

img_5256.JPG

Hálószoba felé

img_5264.JPG

Gyerekszoba felé

img_5265.JPG

Erkély

img_5270.JPG

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://panellakasfelujitas.blog.hu/api/trackback/id/tr107128341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása