2015. február 03. 22:36 - Shadowglow

4. lépés: Víz- és fűtésszerelés

Az egyik legnagyobb feladat a víz- és fűtésszerelés volt.

A fűtésszerelés nagy kihívások elé állított minket, ugyanis a fürdőszobai radiátor cseréje során a födémnél eltört a leszálló ág. Szegény alsó szomszéd biztos örült nekünk, mert nála kellett elvágni a csöveket és újrahúzni hozzánk. De ha már így alakult, akkor odébb is tettük az egészet, innen jött a fürdőszoba átalakításának ötlete, az eredeti felállás szerint pont a tervezett új ajtónk útjában volt a fűtéscső és a radiátor. Üröm az örömben, hogy ez a dolog így megoldhatóvá vált, ha egyszer úgyis muszáj volt hozzányúlni.

2014-04-29_18_11_55.jpg

Az alábbi kis szösszenet mutatja a födémbeli problémáinkat, és ha már ott voltunk, akkor arrébb véstük.

fodemcso.jpg

A fűtéssel kicsit megszívtuk, mert úgymond SOS-be kellett megoldani, panel lévén csak pár hétre engedték le a rendszert. A kihívott szaki ráadásul anyagilag is lehúzott és silány munkát is végzett.

A vízszereléssel több szerencsénk volt, van egy jó szerelőnk, aki mindig olcsón és jól dolgozik. Ő sajna a fűtésnél nem ért rá. Vízórák után az összes bejövő és lefolyó csövet ki kellett cserélni, mert az alsó szomszéd korábban többször elázott, meg elég rossz állapotban is voltak.
A 30 éves csempe végül fent maradt a falon, mert körömnyi darabokban akart lejönni, azt is nehezen, és egyébként is egy gipszkarton előtétfalra volt szükség az új csövek miatt, a mosdót átvittük a túloldalra és hasonlók. Az alábbi képen a fürdő látható.

2014-09-08_17_23_26.jpg

Radiátorokat is cseréltünk a helyiségekben, az egyik hálószobában például egy régi, lyukas vasradiátor volt, a fürdőszobába törölközőszárító került. Érdemes jól körülnézni radiátor ügyben, mert elég nagy eltérések vannak a boltok áraiban.

Ez a móka kb. 380.000 Ft-ba került nekünk, nem szántunk ennyit az egészre, de így alakult. Legalább nyugodtak lehetünk, hogy egy ideig nem kell ezzel foglalkoznunk.

A következő bejegyzésben a villanyszerelésről lesz szó.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://panellakasfelujitas.blog.hu/api/trackback/id/tr647138809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása